Előfizetői tartalom

Öt nő, aki egy techcégnek köszönheti milliárdos vagyonát

Portfolio
A Forbes technológiai cégvezérek vagyona szerint összeállított 100-as listájára mindössze 5 milliárdos nő fért fel. Közülük négyen saját maguk alapította céggel jutottak el idáig, van köztük online fogadóoldalban, okostelefonok képernyőgyártásában és egészségügyi szoftverekben érdekelt vállalkozónő is, összesített vagyonuk pedig meghaladja a 18 milliárd dollárt.

5. Meg Whitman, 2,2 milliárd dollárMeg Whitman az egyedüli az öt nő között, aki nem egy technológiai vállalat alapítójaként, hanem annak sikeres irányításából lett milliárdos. Korábban a Hasbro és a Walt Disney vezére volt, ezt követően tíz évig az eBay vezetői székében ült a 2008-as távozásáig. Ez idő alatt a cég 1997-es 5,8 milliárd dolláros árbevételét 8 milliárdra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés