Öveket becsatolni, új csúcson a bitcoin

2017. október 12. 11:05    
nyomtatás
 
Kína és Dél-Korea után a napokban Oroszország is bejelentette, hogy korlátoznák a kriptopénzekkel a kereskedést, azonban mindez úgy tűnik hidegen hagyja a bitcoint, mely árfolyama ma új csúcsra, 5000 dollár fölé emelkedett.


Már nyomas sincs annak a vérengzésnek, amit az ázsiai hírek, illetve Jamie Dimon beszólásai okoztak, ma a bitcoin ára új csúcsra, 5000 dollár fölé emelkedett.

Öveket becsatolni, új csúcson a bitcoin


Kép forrása: Tradingviews


Persze sokan továbbra is kétkedve állnak az elmúlt években látott elképesztő árfolyamemelkedések láttán, legutóbb a Portfolio-nak adott interjúban Thomas Sargent a kriptopénzekről is beszélt:

A kormányoknak elvileg monopóliuma van a pénz létrehozásában, de mostanában, amikor a kormányok elkezdték félremenedzselni a fizetőeszközök problémáit, megnyílt az út azok számára, akik alternatív eszközökben gondolkodnak. Vannak helyzetek, amikor egy ilyen fizetőeszközt létrehozva kereskedelmet lehet generálni, ami társadalmilag hasznos dolog, aki pedig létrehozta a fizetőeszközt, az sok pénzt keres. Buborékról van szó? Mindegyik az.

A háttérben a kormányok, a jegybankok és a szabályozó hatóságok vizsgálják, mert potenciális versenytársat látnak a kriptopénzekben. A kormányok több dolgot is tesznek, hogy korlátozhassák ezeket a folyamatokat, mert nem szeretik őket. Hogy csak egy példát mondjak, amikor valaki ellen embargót hoznak, akkor ezt a nemzetközi SWIFT rendszeren keresztüli korlátozással érik el. A kriptopénzek ezt el tudják kerülni. Ugyanakkor egy csodálatos gazdasági és technikai jelenséggel állunk szemben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium