Előfizetői tartalom

Padlót fogott a kínai tőzsde - Megszólalt az MSCI

Portfolio
A globális index-szolgáltató, az MSCI ismét megszólalt a kínai részvénypiaccal kapcsolatban, és közölte, a legutóbbi jelentős piaci volatilitás, valamint a tőzsdei áresés megfékezésére tett központi intézkedések nem játszanak majd szerepet abban, hogy a belső piacon forgó részvényeket felveszik-e a globális fejlődő piaci indexbe - írja a Reuters.

Megszólalt Kína kapcsán az MSCIJúnius közepe óta a kínai részvénypiac 40 százalék körüli esést produkált, elsősorban a gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek miatt. Mindez a politikai döntéshozókat és központi hatóságokat egy sor intézkedés meghozatalára késztette, melyek célja a tőzsdei áresés megállítása. A jüan leértékelése mellett a jegybank többször...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés