Előfizetői tartalom

Paks 2: Ausztria sem tudja megakadályozni a kormánybiztos szerint

MTI
Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország saját maga dönti el milyen módon gondoskodik energiaszükségletének fedezéséről - szögezte le Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az osztrák Der Standard lapnak adott interjúban. Arra a felvetésére, hogy Ausztria tiltott állami támogatásra hivatkozva esetleg perben támadná meg a paksi atomerőmű bővítését, Aszódi Attila hangsúlyozta, hogy az osztrák kormánynak erre ugyan minden jogi lehetősége megvan, de a magyar vélemény szerint nem fog sikerrel járni.

"Nem vagyunk olyan szerencsés helyzetben, mint az energiatermelésre használható hegyi folyókban bővelkedő Ausztria. Számunkra az atomenergia jelenti egyetlen olyan szén-dioxid-mentes energiaforrást, amelyik időjárástól független módon stabilan képes fedezni szükségleteinket " - fejtette ki. Emlékeztetett rá, hogy Pakson négy, 1982 és 1987 között épített atomreaktor blokk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés