Előfizetői tartalom

Paks 2: mi lenne, ha mégis inkább napenergiába fektetne Magyarország?

Portfolio
Miközben a korábbinál jóval több változót kell figyelembe venni az energiarendszerek fejlesztésére vonatkozó döntések során, Magyarország története legnagyobb értékű beruházásába készül belevágni. A Paksi Atomerőmű bővítése - a kormányzati kommunikáció szerint kapacitásfenntartó beruházása - az erőmű létesítési és üzemeltetési költségeire, valamint tervezett élettartamára tekintettel a következő több mint fél évszázadra bebetonozza a magyar villamos energia rendszer jövőjét. A beruházás számos ellenzőjének nem Csernobil vagy Fukusima jár az eszében, egyszerűen azért aggódnak, nehogy átadása pillanatában máris túlságosan drága és versenyképtelen legyen az üzembe állását követően még 60 évig üzemelő új Paksi Atomerőmű. Mindezt figyelembe véve, az előrejelzésekre is tekintettel megvizsgáltuk, mely tényezők kínálhatnak alternatív megoldásokat 2025/2026-ban, a Paksi Atomerőmű új blokkjainak tervezett üzembe állása idején a magyar áramigény kielégítésére.

Paks 2: mi lenne, ha mégis inkább napenergiába fektetne Magyarország?Míg a korábbi évtizedekben kis túlzással az olajár ingadozásai jelentették a legnagyobb izgalmakat az energiagazdaságban, addig napjainkban olyan, korábban nem látott sebességű változások zajlanak, amelyek az eddig alapvetésnek tekintett erőviszonyokat és a tradicionális energiaellátási rendszereket is teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés