Előfizetői tartalom

Paks 2: Százmilliókat fizettünk már az oroszoknak

Portfolio
Több mint 300 millió forintot fizettünk már az oroszoknak Paksért, ennyit kellett ugyanis rendelkezésre tartási díjként utalni a 10 milliárd eurós hitel után a szakminiszter szerint. Szeptember elsejéig nem kezdődött meg a paksi orosz hitel lehívása - erősítette meg a parlamenti tájékoztatási rendszeren kereszül az érdeklődő képviselőkkel Süli János, tárca nélküli miniszter Lázár János korábbi nyilatkozatát az mfor.hu beszámolója szerint.

A paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter portál által ismertetett tájékoztatása szerint 2015-ös és 2016-os előirányzott, de le nem hívott hitelkeretek után Magyarország - az államközi szerződésnek megfelelően - eddig összesen 1 012 500 euró rendelkezésre tartási díjat fizetett az oroszoknak, mégpedig két részletben: 2016 első negyedévében 250 000 eurót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés