Előfizetői tartalom

Paks 2-vel tartaná itthon a fiatalokat a kormány

Portfolio
Február 27-én a Paks 2 projektcég átadta az orosz félnek az első felvonulási területet, amely így az alvállalkozói szerződések megkötése után elkezdheti építeni a mintegy 80 kiszolgáló épületet - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere a HG Media konferenciáján. Szavai szerint Magyarország fenntartható fejlődése szempontjából azért is fontos a projekt megvalósítása, mert a kormány célja, hogy alacsony energiaárakkal, közműdíjakkal hozza Magyarországra a befektetőket, ezzel a fiatalokat is itthon tartva. Aszódi Attila államtitkár abszurdnak minősítette Ausztria lépését, amellyel bíróságon támadta meg Paks 2 állami támogatását, és elmondta, Németország nem fogja követni az osztrák lépést.

Paks 2-vel tartaná itthon a fiatalokat a kormányAz elmúlt napok hírei ismét megmutatták a magyar villamosenergia-ellátás problémáit - mondta Süli János, utalva a magyar villamosenergia-rendszer március eleji rendszerterhelési csúcsára. A lignit, a földgáz és a Paksi Atomerőmű mellett a megújulók termelése igen alacsony volt, míg az import aránya jelentősen megugrott - emlékeztetett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés