Előfizetői tartalom

Paks 2: Közel kétéves csúszással kezdődhet az építkezés

MTI
Az EU-s eljárások elhúzódása miatti 22 hónapos csúszás után jövő év legelején, januárban megindul az építkezés Pakson, a Paks 2 atomerőmű építését "nem állíthatja meg most már semmi" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a cselgáncs világbajnokság kezdetére a fővárosba látogató Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A beruházás teljes összege 12 milliárd dollár, és hétfőn is megerősítették, hogy ebből 5 milliárd dollár értékű munkát magyar vállalatok végezhetnek el, tehát a 40 százalékos arányhoz tartja magát az orosz fél - hangsúlyozta.

Az orosz elnök megerősítette, hogy Oroszország Törökországgal, Bulgáriával és Szerbiával is együtt dolgozik Magyarország mellett azért, hogy Törökországból az oda szállított orosz gáz eljuthasson Nyugat-Európába. Ez az útvonal "2019 végére kell, hogy létrejöjjön". Ez nem új vezeték - jelezte a magyar külügyminiszter -, mint amilyen a Déli Áramlat lett volna, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés