Előfizetői tartalom

Pánik a tőzsdéken: ne gondold, hogy vége van!

Portfolio
Pénteken jókora esést szenvedett el az amerikai részvénypiac is a Brexit hatására, ráadásul a 3,6 százalékos esés nagyobb, mint a korábbi hasonló piaci sokkok során elszenvedett átlagos veszteség volt az indexnél. A múltbeli tapasztalatok alapján a mélypontot még a hétfői eséssel együtt sem értük el, a mélypontot követően pedig jellemzően 14 nap kell ahhoz, hogy ledolgozzuk a veszteségeket. Ezek alapján a részvényvásárláson gondolkodó befektetőknek indokolt lehet az óvatosság.

Nagy sokk érte a piacokatRendkívül intenzív tőkepiaci mozgásokat okozott pénteken, hogy a britek kiszavazták magukat az EU-ból, a fontosabb európai részvényindexek közül a német DAX 4 százalékot, a görög, az olasz és a spanyol részvényindexek pedig 8-10 százalékot estek. Amerikát sem kerülte el a pánik, az S&P 500 index 3,6 százalékot veszített értékéből, míg a Dow...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés