Előfizetői tartalom

Papírmilliárdosok klubja - Vagyonuk csak papíron létezik

Portfolio
A hongkongi tőzsdén egészen elképesztő dolgok történnek, árfolyamok esnek, vagy épp emelkednek több ezer százalékot akár néhány nap leforgása alatt bármilyen megmagyarázható ok nélkül. Ezeknek a vállalatoknak a tulajdonosai sokszor dollármilliárdossá válnak egyik pillanatról a másikra, azonban legtöbbször az a helyzet, hogy ezeket kvázi fiktív vagyonnak is mondhatjuk, hiszen sok esetben szinte lehetetlen kiszállni ezekből a cégekből, mivel nem csak az árfolyamuk, de a részvények árazása is elszállt, így nem lehet vevőket találni a részvényekre. Az ilyen szinte mesébe illő sztorik természetesen a hatóságok figyelmét is felkeltették, ám ők tanácstalanok az ügyben, mindössze annyit tudnak tenni, hogy figyelőlistára helyezik a gyanús árfolyammozgások mögött álló cégeket, és azt tanácsolják a befektetők számára, hogy tartsák magukat távol a listán szereplő vállalatok papírjaitól.

Papírmilliárdosok klubjaAz elmúlt években több őrült áremelkedéssel járó sztori is volt a hongkongi tőzsde kistestvérén, az úgynevezett növekedési részvénypiacon (Growth Enterprise Market), 2013 és 2015 között 56 olyan cég volt melynek árfolyama több mint 1000 százalékot emelkedett mindössze 6 hónap alatt papíron milliárd dollárokkal növelve a tulajdonosok vagyonát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés