Előfizetői tartalom

Parányi szerkezet mentheti meg a földet a pusztulástól

Portfolio
Számos területen használják manapság a drónokat, például arra, hogy légi felvételeket készítsenek katonai akciókhoz. De akár a klímaváltozás elleni harcban is segíthetnek, hiszen könnyedén megtalálhatják a csökkenő méhppopulációkat, feltérképezhetik a vadvilág változásait, vagy akár vízmintákat gyűjthetnek. A World Economic Forum összeszedte, hogy hogyan támogathatják a drónok a klímaváltozás elleni harcot.

1. AdatgyűjtésA klímaváltozás elleni harcban a drónok legkézenfekvőbb alkalmazási területe az adatgyűjtés.A drónok olyan helyekre is eljuthatnak, ami emberek számára nem megközelíthető,vagy csak nehézkesen, ez pedig jelentősen csökkenti a kutatási költségeket és több adatot is lehet vele gyűjteni. A Cornell Egyetem kutatói például annak felmérésére használták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés