Előfizetői tartalom

137 milliárdos veszteség a CIB Banknál (3.)

Portfolio
Jelentős, 4,55 milliárd eurós veszteséget könyvelt el az Intesa Sanpaolo 2013-ra. Ez a veszteség jóval kisebb az UniCrediténél, a háttérben azonban hasonló okok (konzervatív céltartalékolás, goodwill-leírások) állnak. A gyorsjelentés főbb pontjai: Az elemzők 1,09 milliárd eurós nettó nyereségről szóló várakozásával szemben 4,55 milliárd eurós éves veszteséget mutat a jelentés. A rossz hitelekre 7,1 milliárd eurós céltartalékot képzett a bank, és 6,8 milliárd eurós goodwill-leírást hajtott végre különböző érdekeltségeinél. A bank tőkehelyzete azonban tovább javult (Tier 1 törzstőke-mutatója a szeptember végi 11,2%-ról 12,3%-ra emelkedett). A CIB Bank 136,7 milliárd forintos veszteséget szenvedett el 2013-ban, ami 15 milliárddal kisebb veszteség az egy évvel korábbinál. Az Intesa Sanpaolo egyértelműen kinyilvánította: fenntartják jelenlétüket Magyarországon, és ahol lehetséges, számba veszik a növekedési lehetőségeket. Amennyiben az UniCreditéhez hasonlóan értelmezik az Intesa jelentését a befektetők, jelentős árfolyamemelkedést mutathat ma a bankrészvény, hiszen megnyugodhatnak a befektetők a veszteségek "letudása" miatt. Ezt segítheti a jelentéssel párhuzamosan közzétett új, ambiciózus üzleti terv is. Negyed tízig több mint 2%-ot emelkedett az Intesa árfolyama.

Új üzleti terv az Intesánál Az UniCreditéhez hasonlít az Intesa Sanpaolo jelentése abban is, hogy a nagy veszteség bejelentésével egyidejűleg új stratégiai tervet is közzétett a bank. Ez többek között az alábbiakat tartalmazza: 2017-ben 4,5 milliárd eurós éves nettó nyereség (valamint 11,8%-os ROTE, 10%-os ROE és 12,2%-os törzstőke-mutató) elérése a cél, 2017-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés