Előfizetői tartalom

A bankok egy lépcsőben rendeznék a devizahiteles ügyet

MTI
|
Portfolio
A Magyar Bankszövetség várja a köztársasági elnök válaszát és bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság a teljes jogszabályt egészében fogja megvizsgálni - mondta a bankszövetség főtitkára szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a devizahiteles csomaggal kapcsolatban. A bankszövetség egy lépcsőben szeretné rendezni az ügyet, a forintosítással együtt. Ugyanakkor úgy vélik, ha nem piaci árfolyamon váltják forintra a devizahiteleket, akkor az ebből fakadó terhet az államnak kell állnia.

Kovács Levente az alábbi fontos kijelentéseket tette: a Magyar Bankszövetség a köztársasági elnökhöz fordult, és kéri, hogy a törvényt küldje el normakontrollra az Alkotmánybírósághoz, hogy mennyibe kerül a helyzet rendezése a bankoknak, hogyan érinti a tőkeállományt, a főtitkár úgy fogalmazott: egyelőre csak pontatlan becslések állnak rendelkezésre, a bankszövetség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés