Előfizetői tartalom

A bankszövetség elárulta, miért nem csökkentek a hitelkamatok

Portfolio
A bankoknak jól kell sáfárkodni a tulajdonosaik által rájuk bízott vagyonnal, és mivel Magyarországon magas a nem fizető hitelek aránya, és kiszámíthatatlan a gazdasági környezet, ezért nem csökkentek a kamatok a svájci alapkamat csökkenése ellenére sem - mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára a Hír Tv műsorában. A szakember az árfolyamrés, az egyoldalú szerződésmódosítások és a devizahitelek forintosítása kapcsán is nyilatkozott.

Kovács Levente főbb kijelentései: A kérdésre, hogy a svájci alapkamat csökkenése mellett miért emeltek kamatot a bankok a devizahiteleknél, így válaszolt a főtitkár: a bankoknak a tulajdonosi érdekekre is figyelemmel kell lenni, ami azt jelenti, hogy jól kell sáfárkodni a rá bízott vagyonnal. Magyarországon olyan magas mértékű a hitelek nem fizetése, és a jogbiztonság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés