Előfizetői tartalom

A devizahitelesek nagy részének már mostantól csökken a terhe

Portfolio
Július 1-jétől a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek is élvezik, amit a lakáscélú devizahitelt felvevők már korábban: ők is MNB-árfolyamon vagy a bank középárfolyamán törlesztik a hitelüket az új hitelintézeti törvény értelmében. A bankszektor éves bevétel-kiesése emiatt becslésünk szerint mintegy 5 milliárd forint.

Tavaly év végén fogadta el az Országgyűlés a 2013. évi CCXXXVII. törvény néven ismert új hitelintézeti törvényt, amely felváltotta 1996-os elődjét. A törvény számos újdonságot tartalmaz, többek között azt, hogy július 1-jétől nemcsak a lakáshitelek (náluk 2010 óta élt hasonló szabály), hanem a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében is az MNB által megállapított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés