FONTOS Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?
 
Előfizetői tartalom

A készpénzfelvétel ingyenes, a kártyás vásárlás illetékmentes lesz

MTI
|
Portfolio
A Fidesz és a Nemzetgazdasági Minisztérium egyeztetése alapján tényleg ingyenes lesz a készpénzfelvétel havi két alkalommal, 150 ezer forint összeghatárig. Kármentő intézkedésként a kártyás vásárlások szintén ingyenesek lesznek, nagy különbség azonban, hogy míg az ingyenes készpénzfelvétel több tízmilliárd forintos költségeit a bankszektor állhatja, a kártyás vásárlások illetékmentességéből származó évi közel 5 milliárd forintos bevételkiesés a költségvetést terheli.

Miután befejeződtek a Fidesz és a Nemzetgazdasági Minisztérium közötti egyeztetések, várhatóan a jövő héten nyújtják be a kormánypártok - egyéni képviselői indítvány formájában - azt a törvénymódosító javaslatot, amely a tervek szerint január elsejétől havi két alkalommal ingyenkészpénzfelvételt tesz lehetővé 150 ezer forintig - írta csütörtöki számában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés