Előfizetői tartalom

A nap ábrája: őket érinti a devizahiteles csomag

Portfolio
Nemcsak a devizahiteleseket, hanem a forinthiteleseket is érinti a devizahiteles törvényjavaslatként elhíresült, múlt pénteken benyújtott tervezet. Míg a devizahitelesekkel január-februárban, a forinthitelesekkel 2015 későbbi részében számolhatnak el a bankok. Mai ábránkon azt mutatjuk, mely típusú hitelekből darabszám szerint mennyi van ma Magyarországon.

Az MNB adatai szerint a bankrendszer (bankok és szakosított hitelintézetek, 100 milliárd forint feletti mérlegfőösszegű fióktelepek) június végén 5,236 millió darab lakossági hitelszerződéssel rendelkezett, amelyből 2,806 millió darab volt folyószámla-hitel. Az alábbi ábra ez utóbbiak nélkül mutatja a lakossági hitel-szerződések megoszlását.A devizahitelek mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés