Előfizetői tartalom

A német alkotmánybíróságon támadják a bankuniót

MTI
Németországban panaszt nyújtott be nyújtott be az alkotmánybírósághoz egy csoport közgazdászprofesszor a bankunió ellen. A Welt am Sonntag című vasárnapi lap beszámolója szerint az öt professzor a bankunió egyik fő eleme, az euróövezet 120 vezető bankjának tevékenységét az idén novembertől kezdve ellenőrző Egységes Felügyeleti Mechanizmus (SSM) miatt nyújtott be alkotmányjogi panaszt.

A bankunió a brüsszeli hatalomkoncentráció eddigi legsúlyosabb példája, és illegitim, mert az EU-ról szóló szerződések nem biztosítanak jogalapot a felépítéséhez. Ezért a rendszer ellentétes a német alaptörvénnyel - mondta a lapnak Markus Kerber, a csoport szóvivője. A bankunió miatt a német adófizetőknek olyan hitelintézetekért is pénzügyi felelősséget kell vállalniuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés