Előfizetői tartalom

A végtörlesztés számai: ennyit buktak négy hét alatt a bankok

Portfolio
Szeptember 29-e óta, vagyis csaknem négy hete igényelhető a deviza alapú jelzáloghitelek rögzített árfolyamon való végtörlesztésének lehetősége. A Portfolio.hu két banktól kapott információin alapuló becslései szerint 26-36 ezer fő, vagyis a devizás jelzáloghitelesek 2,6-3,6 százaléka nyújtotta be eddig végtörlesztési igényét, túlnyomó többségük készpénzből teszi meg ezt. Becsléseink szerint ez szűk négy hét leforgása alatt 33-46 milliárd forintos veszteséget okozott a magyar bankszektornak.

Alig van olyan bank, amely nyilatkozna végtörlesztői számáról, azt pedig még nehezebb tőlük megtudni, mennyit végtörlesztettek eddig az adósok a közel 5300 milliárd forintnyi deviza alapú jelzáloghitelből. Annyit azonban többen is elárultak, hogy az első hetekben a saját megtakarításból végtörlesztők voltak döntő többségben. Az érdeklődés folyamatos és intenzív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés