Előfizetői tartalom

Adósság-elengedés? - Meglepő devizahiteles ötlet az MNB-től

Portfolio
Miközben a nem teljesítő vállalati hitelportfóliót a banki céltartalék-képzés és akár egy "rossz bank" felállításával tisztítaná meg a jegybank, a lakossági hitelek esetében átstrukturálásokat követően egyedi, jelentősebb adósságelengedések lehetőségét veti fel a héten közzétett Pénzügyi stabilitási jelentés. Az adósságelengedést csak azok kapnák meg, akik képesek a csökkentett terhet fegyelmezetten fizetni. Bármilyen lépésre valószínűleg a Kúria és a kormány őszi bejelentése nyomán kerülhet sor.

A lakossági nemfizetés friss adatairól alábbi cikkünkben írtunk:Kapcsolódó cikkünk2014.05.24Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt családAz általános piaci bizonytalanságot csökkentené, valamint a fizetőképes adósok fizetési hajlandóságát növelné a devizaadós probléma végleges megoldása - állapítja meg a jegybank. A nemteljesítő és teljesítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés