Előfizetői tartalom

Áldatlan állapotok várták Matolcsy legújabb bejelentését

Portfolio
Mélyponton lévő lakossági és vállalati hitelezés várta Matolcsy György csütörtöki bejelentését a jegybank hitelösztönzési programjáról. Az MNB februárra vonatkozó adatai szerint évtizedes mélypontján tartózkodik az új program által egyébként nem érintett lakossági hitelezés - ráadásul itt a jegybanki kamatcsökkentés hatásai is csak mérsékelten látszódnak. A kamatcsökkentést jobban érző és az új jegybanki hitelprogramból is részesedő vállalati szektor esetében nőtt ugyan a hitelezési volumen az év elején, ám ez a növekedés egyelőre nem látványos. A bankbetétek volumenének alakulása sem igazán támogatja a bankok erőteljesebb szerepvállalást a hitelezés terén.

A téma kiemelt figyelmet kap a Portfolio.hu május 8-ai Hitelezés 2013 konferenciáján. Regisztráljon már most! Közzétette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar bankszektor februári hitel- és betétstatisztikáit. Az előző hónapokhoz hasonlóan először is érdemes megnézni, miként hatott a két szegmensre a jegybank tavaly augusztus óta tartó kamatcsökkentési sorozata. Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés