Előfizetői tartalom

Andreas Treichl: nem adjuk fel saját identitásunkat! (Interjú)

A magyarországi helyzet szélsőségesen feszült, bizonytalan, senki sem érti külföldön, mi történik pontosan. Egyszerűen nem építhető politika a külföld, a bankok vagy bárki elleni bosszúra - fejtette ki véleményét a Portfolio.hu-nak Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója. Kiderült: az osztrák bankvezér még az utóbbi két év történései ellenére is hajlandó volna nálunk bankot venni, addig azonban, amíg Magyarországon "az történik velünk, amit a kormány akar", a lengyelt sokkal vonzóbb piacnak látja. Treichl szól a tranzakciós illetékről, a magyarok nemzeti büszkeségéről és a fiókhálózatokat érintő drámai változásokról is a bankcsoport bécsi központjában nekünk adott interjújában.

"A világnak nincs szüksége Magyarországra, de Magyarországnak szüksége van a világra.". Portfolio.hu: Az elmúlt két év magyarországi eseményei (pl. bankadó, végtörlesztés, tranzakciós adó bevezetése) fényében nem bánták meg, hogy csaknem tíz évvel ezelőtt megvették a Postabankot, és az egyik legnagyobb magyarországi bankká tették az Erstét? Andreas Treichl: Kétségtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés