Előfizetői tartalom

Árfolyamgát, tranzakciós adó, hitelezés: mi várható?

Portfolio
Afrika alatti megtakarítási szintje és a nyugat-európaihoz hasonló demográfiai helyzete miatt épp a mi régiónk félhet leginkább a globális bankrendszer esetleges összeomlásától - figyelmeztetett a Portfolio.hu hitelezési konferenciájának nyitóelőadásában Dietz Miklós, a McKinsey partnere. Szavai szerint a globális hitelpiac egy új egyensúlytalanság korszakába érkezett. Nem a válság során, hanem most. A külföldi tulajdonú bankok vezetői az anyabank elköteleződéséről biztosították a hallgatóságot, azonban úgy tûnik, nem sikerült meggyőzni a konferencia résztvevőit: a szavazók 59%-a szerint a következő három évben lesz olyan nagybank, amely kivonul Magyarországról. Király Júlia, az MNB alelnöke szerint a magyar bankszektor tőkeerős, a tavalyi kockázatok döntő része azonban máig fennmaradt. Harmati László, az FHB vezérigazgatója szerint stagnálás várható rövid távon a lakáspiacon, de vannak kiutak. Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank első embere fontosnak tartja, hogy a devizahiteles probléma döntő része idén megoldódjon, ebben az árfolyamgát segíthet.

2012. május 17. 14:54 Megosztás Vállalati hitelezés: eltérő álláspontok A kkv-hitelezés, a beruházások és az EU-források hatékony felhasználása hozhatja el a fordulatot a vállalati hitelezésben – vélte Csonka Tibor, az OTP ügyvezető igazgatója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés