Előfizetői tartalom

Árvíz után a magyar biztosítók - Itt a növekedés?

A heterogén magyar biztosítási piacon nagyon nehéz változásokat elindítani az értékesítésben, de előbb vagy utóbb hozzá kell kezdenünk - mondja Yann Ménétrier, a Groupama Garancia vezérigazgatója. A biztosítóvezér továbbra is elképzelhetőnek tartja, hogy kisebb társaságok kivonulnak a magyar piacról, ugyanakkor a biztosítási adó piactorzító hatásai szerinte még nem nagyon látszódnak. A biztosítónál az első negyedévben jól teljesítő életbiztosítások mellett a balesetbiztosítások és a casco növekedésében bíznak.

Elemzésünk a biztosítási piac első negyedéves teljesítményéről itt, az árvíz hatásairól pedig itt olvasható. P.: Kezdjük a legaktuálisabbal: mekkora pusztítást végzett az árvíz a biztosítási szektorban? Yann Ménétrier: Még el kell telnie kis időnek, hogy viszonylag pontos becsléseket tudjunk adni. Mi mindenesetre elindítottunk egy gyorsított kárrendezési eljárást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés