Előfizetői tartalom

Autósok és leendő nyugdíjasok rohamozták meg a biztosítókat

5 milliárd forintos profitot és 200 milliárd forintos díjbevételt értek el a magyar biztosítók a második negyedévben, amikor több kedvező fejleménynek is örülhettek: 4,9%-kal növekedett egy év alatt a piac díjbevétele, ráadásul most nem csak az egyszeri díjas életbiztosítások miatt. Két év után először nőtt a rendszeres díjas életbiztosítások díjbevétele a nyugdíjbiztosítások friss adókedvezménye vonzerejének köszönhetően. Fordulat a kötelezők piacán: tíz éve nem látott mértékben nőtt a kgfb-ből befolyó díj, igaz, emögött egyedi hatások is lehetnek. Négy év óta nem látott nettó pénzbeáramlás történt az év első felében az életbiztosításokba.A jó híreknek nem minden biztosító örülhetett egyformán: a Signal, az Allianz, a Groupama és a Posta Biztosító voltak a második negyedév legnagyobb nyertesei.

Növekedést hozó második negyedéven van túl a magyar biztosítási piac. A nyereség az egy évvel korábbi 3,6 milliárd forintról 5,0 milliárd forintra nőtt.Igaz, emögött jelentős, biztosítók közötti heterogenitás állhat, ráadásul az egyoldalú biztosítási adó miatt az élet ág 4,8 milliárdos (biztosítástechnikai) nyereséget, a nem-élet viszont 0,7 milliárdos veszteséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés