Előfizetői tartalom

Az adós kérelmére megszüntetik a munkabérletiltást

MTI
Az adósok kérelmére meg kell szüntetniük a végrehajtóknak a munkabérletiltásokat a devizahiteles-törvény értelmében - nyilatkozta Patyi Gergely igazságügyi államtitkár a Magyar Nemzet keddi számában, miután a lap bemutatta, hogy a végrehajtók több esetben nem függesztik fel az eljárásokat, és továbbra is vonják az adósok bérét.

A devizahiteles-törvény egyértelműen fogalmaz, a munkabérletiltásokat fel kell oldani, ha azt az adós a jogszabály alapján kéri a végrehajtótól - közölte az államtitkár, aki szerint a végrehajtó nem tarthatja vissza az adósok fizetését arra hivatkozva, hogy annak tovább kell "parkolnia" a végrehajtó vagy a munkáltató számláján. Patyi Gergely a lapnak elmondta: az Igazságügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés