Előfizetői tartalom

Bedőlt hitel is sokat érhet, a végrehajtás örök (Interjú)

Eredeti értékének 8-10 százalékát éri ma egy átlagos, bedőlt banki fedezetlen hitel, ez a válság előtti szint harmada. A Díjbeszedő Faktorház első embere szerint idén 25-30 milliárdnyi ilyen hiteltől válhatnak meg a bankok, ám ennek többszörösét is képes lenne a piac megvenni. A jelzáloghiteleknél viszont se kereslet, se kínálat. A követelés megvásárlása után a magánszemélyek elleni végrehajtások évtizedekig is eltarthatnak, a végrehajtás nem elfelejthető, a magáncsőd most nem megoldás. Interjú Kiss Ádámmal, a Díjbeszedő Faktorház vezérigazgatójával.

Portfolio.hu: Egyre több a fizetési problémával küzdő család, ezért a lejárt követeléseket kezelő és vásárló cégek aranykora ez - gondolná az ember. A hírek szerint még sincs így, mert a bankok inkább saját mérlegükben görgetik tovább bedőlt követeléseiket. Miért tartunk itt? Kiss Ádám: Először is nagyon fontos, hogy megkülönböztessük a követeléskezelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés