FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Bejelentette az ING a biztosítók eladását

Portfolio
Sajtóhíreket megerősítve a holland ING bejelentette, hogy idén bevezeti az amszterdami tőzsdére biztosítási és befektetéskezelői érdekeltségét, az NN Group N.V.-t, amelyhez a magyar ING Biztosító is tartozik. A részvények többségétől 2015 végéig, a maradéktól pedig 2016 végéig válik meg a cég. Ezt követően az ING tisztán bankként működik tovább.

A tervezett elsődleges tőzsdei kibocsátást (IPO) követően csak a részvények kisebbségét adná el az ING részben intézményi, részben kisbefektetők számára. A tőzsdei bevezetést követő időszakban tehát az NN Group többségi részesedése az ING kezében maradna.A megmaradt részvények későbbi értékesítésére a csoport lock-up megállapodást kötne a befektetőkkel. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés