Előfizetői tartalom

Bejelentették, hogy megmentik a zuhanó bankóriást!

Portfolio
Portugália második legnagyobb bankja, a Banco Espirito Santo egyre nehezebb helyzetbe került, a második negyedévben 3,6 milliárd eurós veszteségről számoltak be, a részvényárfolyam szerda óta 65%-ot esett. Nem is maradhatott el a gyors állami beavatkozás, vasárnap délután jelentették be, hogy nagyobb részben az EU-IMF mentőcsomagból megmaradt pénzből mentik ki a bankot. Az összesen 4,9 milliárd eurós forrásért cserébe viszont ketté kell választani a bankot, a jelenlegi részvényesek jelentős veszteséget fognak elszenvedni - írja a Wall Street Journal.

Nem kellett sokat várni Portugáliában az ország második legnagyobb bankjának megmentésére, a pénteki napon is több mint 40%-ot zuhanó bankóriás vasárnap késő délutáni jegybanki bejelentés szerint mentőcsomagban részesül. Az Espirito Santo család tulajdonában is lévő társaság kálváriája több hónapja tart, a helyzet azonban csak az utóbbi hetekben vált kritikussá....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés