Előfizetői tartalom

Devizahitelek, tranzakciós illeték: támad a pénzügyi ezotéria

A devizahitelek mint hibás termékek megtámadása, a kilakoltatások leállítása és a tranzakciós illeték áthárításának megakadályozása - láthatóan e három cél bűvöletében töltötte első munkanapjait a pénzügyi jogok biztosa. Doubravszky György első nyilatkozataiban túltett e témákban eddig megszólaló politikusok nagy részén is, pénzügyi babonákra és hiedelmekre építve eddigi rövid munkásságát. Egyelőre semmi gond ezzel, leszámítva, hogy nemcsak a tevékenységét figyelemmel kísérő, pénzügyileg képzetlen ügyfeleknek, de a hitelesek csendes többségének is komoly károkat okozhat ez a kommunikáció. A fogyasztóvédelmi problémák megoldásához a pénzügyi szektor stabilitásának erősítése biztosítaná a legjobb alapot, bármennyire ortodox útnak tűnik is ez.

Ahogy korábbi cikkünkben már utaltunk rá, a pénzügyi fogyasztóvédelmet lehet társadalmilag hasznos módon és ezzel ellentétesen, kizárólag partikuláris érdekek alapján is művelni (ekkor persze már bajosan nevezhető fogyasztóvédelemnek). Szemben például egy műszaki hibával eladott porszívó esetével, ahol egyetlen fogyasztó érdeksérelmének orvoslása általában nem érinti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés