Előfizetői tartalom

Egy bank biztosan kivonul Magyarországról - Mit lép az OTP?

Portfolio
Évek óta sok szó esik Magyarországon a bankrendszer szerkezeti átalakulásáról, néhány kisebb bank kivonulásán és a takarékok elkezdődött integrációján túl azonban nem sok minden történt: a nagybankok névsora ugyanaz, mint öt évvel ezelőtt. Az MKB tulajdonosának hamarosan várható kivonulásával azonban megmozdulhat az állóvíz, ráadásul amennyiben az OTP lesz a vevő, a kormány által minimumként megcélzott 50% közelébe kerülhet a magyar tulajdon részaránya a bankszektorban. A Morgan Stanley érdekes elemzésben latolgatja a konszolidáció esélyeit.

Ezzel a témával is foglalkozunk a Portfolio.hu Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Meggyőző sikert aratott Orbán Viktor a 2014-es országgyűlési választásokon, ráadásul a miniszterelnök szerint működik az a politika, amelyet az elmúlt négy évben folytatott. A Morgan Stanley elemzése lényegében az eddigi politika folytatódására számít: a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés