FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Egy magyar állami bank hódítja meg a piacot?

Eddig soha nem látott hitelezési aktivitást tervez az Eximbank, mérlegfőösszegét pedig a mostaninak a többszörösére növelné négy év alatt. Nátrán Roland, a bank vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta: a legjobb minősítéssel rendelkező kis- és középvállalkozások már 2%-os kamatozás mellett hitelhez juthatnak új hitelprogramjuk révén. Szerdán 14 kereskedelmi bank képviselőjével írták alá az erről szóló megállapodást, hiteleik legalább 70%-a a jövőben is rajtuk keresztül jut el az exportáló vállalkozásokhoz és beszállítóikhoz.

P.: Új, 400 millió eurós hitelkeret-megállapodást írt alá szerdán az Eximbank vezetőjeként 14 kereskedelmi bank képviselőjével. Miben más ez, mint az Eximbank eddigi hitelprogramjai, amelyekben szintén a bankok refinanszírozásával juttatták el a forrásokat a vállalkozásoknak? Nátrán Roland: Valóban végzett már eddig is export-refinanszírozást a Eximbank (sőt, hitelállományának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés