Előfizetői tartalom

Egyszer és mindenkorra megoldanák a devizahitelesek problémáit

Portfolio
A Parlament által hétfőn elfogadott törvény értelmében referenciakamathoz kötik a jövőben a jelzáloghitelek kamatait, csakhogy a külföldi források költsége a bankok számára ezen felül a CDS-felárat is tartalmazza, a kamatfelárba ennek elvileg "bele kellene férnie". A CDS-felár szélsőséges kilengései miatt azonban stabilabb megoldás született az ügyfelek számára, mintha ezt is figyelembe vennék - hangzott el a Bankszövetség mai sajtóbeszélgetésén, ahol a devizahitelezés más, égető kérdései is szóba kerültek, többek között az a munka, mely a Bankszövetségben folyik a probléma "végső" megoldására.

Így jutnak forráshoz a bankok A magyar bankok gyakorlatilag nem rendelkeznek (és nem rendelkeztek a múltban) deviza nyitott pozícióval (ennek egyébként is külön tőkekövetelménye is van), és kereskedelmi bankként (nem befektetési bankként) nem származik közvetlen nyereségük vagy veszteségük a devizaárfolyamok mozgásaiból - hangsúlyozta Ágoston István, az UniCredit ügyvezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés