Előfizetői tartalom

Ennyi pénz úszott el a csődbe ment takaréknál

Portfolio
Az ALBA Takarékszövetkezet felszámolása kapcsán 13 183 ügyfelet érint a kártalanítás, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kötelezettsége pedig mintegy 12 milliárd forint. A 100 ezer eurót meghaladó betétrészek 40 százalékát a Takarékbank fizeti ki az érintett betéteseknek a kijelölt takarékszövetkezeti fiókokban. A 12 ezer magán- és közel ezer jogi személy betétes kártalanítása jövő héten kezdődik meg - jelent meg az OBA legfrissebb sajtóközleményében.

Korábban az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseit kellett hasonló módon kártalanítania az OBA-nak. Akkor az alap 29 266 betétes felé teljesítette az összesen több mint 54 milliárd forintos kártalanítási kötelezettségét. Az ALBA Takarékszövetkezet 13 183 betétesének összesen 11,9 milliárd forint kártalanítást fizet az OBA. Az adatállományban az ügyfelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés