Előfizetői tartalom

Erste: idén durván veszteséges lesz az OTP

Portfolio
Átdolgozta OTP modelljét az Erste, most már számolnak a devizahiteles csomag negatív hatásaival és az ukrán goodwill leírással is. Ennek alapján idén nagy veszteségre számítanak az OTP-nél, de a devizahitelek forintosítása a jövő évi profit nagy részét is elviheti. Korábbi felhalmozás ajánlását tartásra rontotta az Erste.

Két jelentősebb kockázatot azonosított be az Erste az OTP-nél: 1. az orosz és az ukrán operáció kilátásaival kapcsolatban továbbra is jelentős a bizonytalanság, 2. a magyarországi devizahitelek forintosítása akár jelentős veszteséget is okozhat Utóbbival kapcsolatban az Erste úgy kalkulál, hogy adózás előtt akár 130 milliárd forintos veszteséget is okozhat az OTP-nek, ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés