Előfizetői tartalom

Erste, Raiffeisen, UniCredit: szigorú szabályokkal állt elő Ausztria

Portfolio
Szigorú, de a piaci szereplőkkel egyeztetett szabályokat vezet be a bankszektorára Ausztria. A ma bejelentett lépések közép- és kelet-európai, köztük magyar leánybankjaikat is érintik, de szándékaik szerint fenntarthatóvá teszik a bankcsoportok helyi jelenlétét. Az új szabályok elsősorban a bankok tőkéjére és hitel/betét arányára vonatkoznak majd. A bécsi tőzsdén forgó Erste Bank árfolyama 6,4, a Raiffeisené 4,6%-kal került lejjebb folyamatos eséssel a mai nap folyamán, bár az intézkedések pontos hatásai még nem ismertek.

A Bloomberg és a Wiener Zeitung jelentése szerint az alábbi intézkedések várhatók, ezek részleteit várhatóan év végéig dolgozza ki az osztrák jegybank és a pénzügyi felügyelet: - a 2019-ig tartó hivatalos átmeneti idő nélkül, már 2013. január 1-jétől alkalmazniuk kell az osztrák bankoknak Bázel III. szabályait - a bankoknak 2016. január 1-jétől 3 százalékpontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés