Előfizetői tartalom

Farkas Ádám: túl nagyra nőttek az európai bankok

Portfolio
Mindenképpen szükség van az amerikai FDIC-hez hasonló egységes európai betétbiztosítóra - mondta az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) mai konferenciáján Farkas Ádám, a londoni székhelyű Európai Bank Hatóság (EBA) igazgatója. Az európai bankok mára túl nagyra nőttek saját nemzetállamaik GDP-jéhez képest, az egész EU GDP-jéhez képest viszont hasonlóan nagyok, mint az amerikai bankok az amerikai GDP-hez képest. Az európai bankok esetleges megmentésének feladata ennek ellenére még mindig a nemzetállamokra hárul, a banki szabályozás európai egységesítését már csak ez is indokolja.

Korábbi cikkünk a konferenciáról:Kapcsolódó cikkünk2012.11.23Mi történik, ha csődbe megy egy bank?Az egységes európai piacon már a válság előtt megkezdődött a betétek vándorlása egyik országból a másikba - hívta fel a figyelmet. A válságkezelés óriási fiskális költségekkel járt (drága volt az adófizetőknek), de nem állt rendelkezésre egy intézkedési, jogi, pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés