Előfizetői tartalom

Felerészben magyar bankszektort akar Orbán (korr.)

Portfolio
A kormány új gazdasági modelljének része az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen - mondta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökségével való keddi budapesti tárgyaláson. Ha ezt sikerül végigvinni, az unikális lesz egész Közép-Európában - jelentette ki a miniszterelnök az MTI szerint.

A PSZÁF március végi adatai alapján a magyar tulajdon részaránya a részvénytársaságként működő bankok jegyzett tőkéjén belül 8,9% (MFB, Keler, Eximbank nélkül), amit az OTP részvényeinek kisebbségi hányada mellett a többségi magyar tulajdonban álló bankok tesznek ki. Mellettük még néhány bankban kisebbségi magyar részesedést találunk. A többségi magyar tulajdonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés