FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Friss adat: 29 ezer végtörlesztő, 44 milliárdos banki veszteség

Portfolio
Október 30-áig, vagyis az első egy hónap során 29 427 darab kölcsönt végtörlesztettek kedvezményesen a közel egymillióból a devizaadósok, és összesen 485 darab forinthitelt folyósítottak kedvezményes végtörlesztés céljából a hitelintézetek - derül ki a PSZÁF honlapján kedden megjelent friss statisztikákból. A pénzügyi intézményeknek október végéig 44 milliárd forint veszteségük származott a végtörlesztésből.

Aktuális árfolyamon 174,8 milliárd, kedvezményes végtörlesztési (180-as CHF, 250-es EUR, 2-es JPY) árfolyamon pedig 130,6 milliárd forintnyi deviza alapú jelzáloghitelt végtörlesztettek eddig a devizaadósok, ami azt jelenti, hogy a pénzügyi intézményeknek eddig 44,2 milliárd forint veszteségük származott a végtörlesztésből. Az év első felében az érintett hitelintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés