Előfizetői tartalom

Furcsa véget ért az első devizahiteles per

Portfolio
Ahogy arról a Portfolio is beszámolt, a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett ítéletében elutasította a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet felperesnek a Magyar Állam ellen indított keresetét, amelyben az általa alkalmazott egyes Általános Szerződési Feltételek érvényességének megállapítását kérte. Ez volt az első, hitelintézet által indított per a devizahiteles ügyben. Az alábbiakban közöljük az ítélet szövegét, amelyből kiderül: a bíróság nem vizsgálta érdemben a hitelszerződések tisztességességét. A perek sora folytatódik: hétfőn a K&H és az MKB szerződéses feltételeiről is tárgyal a bíróság.

Kapcsolódó cikkünk2014.08.22Az állam győzött az első devizahiteles bankperben"A bíró az ítélet indoklásakor elöljáróban kiemelte, hogy a jelen perben számos speciális anyagi- és eljárásjogi szabályt kellett alkalmaznia a 2014. évi XXXVIII. törvény vonatkozó rendelkezései szerint. Ezek sorába tartozik az is, hogy a bíróság csak abban az esetben halaszthatja el a tárgyalást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés