FONTOS Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?
 
Előfizetői tartalom

Hoppon maradhatnak a régi devizahitelesek - Megússzák a bankok?

Portfolio
Hamarosan több olyan döntést is hozhat a Kúria, amely alapján pénzvisszatérítés illetheti meg a devizahiteleseket. De vajon a már lezárt hitelszerződésekre és a nagyon régi pénzmozgásokra is vonatkozik ez? Például a végtörlesztők is kaphatnak pénzt? Megkérdeztünk ügyvédeket, mit mondanak a jogszabályok, és mi a véleményük erről. Válaszuk alapján valószínű, hogy csak az elmúlt 5 évben történt pénzmozgások után igényelhető vissza a jogosulatlanul használt (folyósítási és/vagy törlesztési) árfolyamrés, ugyanis a devizahitelesek árfolyamrés visszafizetése iránti követelése 5 év után elévülhet. Ez jó hír a bankoknak, hisz korlátozhatja veszteségeiket.

Mi várható biztosan a Kúriától? A várakozások szerint a Kúria (legkorábban) hétfőn kimondja, hogy tisztességtelen és érvénytelen az árfolyamrés alkalmazása a lakossági devizahiteleknél, és az MNB hivatalos árfolyamát kell alkalmazni a folyósítás és a törlesztések jogos összegének visszamenőleges kiszámításához is. Múlt heti cikkünkben úgy becsültük, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés