Előfizetői tartalom

Indul a becsődölt takarék betéteseinek kártalanítása

Portfolio
Mától kapják meg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet betétesei a részükre járó kártalanítást az Országos Betétbiztosítási Alaptól (OBA) - derül ki az OBA közleményéből. Az OBA kártalanítási kötelezettsége meghaladja az 54 milliárd forintot, a kártalanításban részesülő betétesek száma a 30 ezret. Érdekes statisztikákat is közöltek.

Az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet 30.244 betétesének 54,3 milliárd forint kártalanítást fizet az OBA. A betétesek 87%-a magánszemély, a takarékszövetkezetben tartott betétek átlagos nagysága meghaladta az országos átlagot: 1,7 millió forint. Az adatállományban a betétesek 95,9%-a problémamentesen feldolgozásra került. Az OBA által nem biztosított betétek és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés