Előfizetői tartalom

Ítélet a devizahiteles ügyben: mától okosabb a kormány

Ismét nagy napra ébredtek a bankok vezetői és a devizahitelesek. Lényegét tekintve három nagy kérdés dől el ugyanis a Kúria mai ítéletével: 1. Jogszerű-e a devizahiteles árfolyamrés alkalmazása? 2. Ha igen, miért; ha nem, miért nem? 3. Ha nem jogszerű az árfolyamrés, milyen kikötéssel kell helyettesíteni a szerződésben? Bár az ítélet csak Kásler Árpádék OTP-s devizahitelét érinti, hatással lesz más devizahiteles perekre, a Kúria ősszel várható devizahiteles jogegységi döntésére és így a kormány későbbi devizahiteles csomagjára is. Emellett bár az árfolyamrésről szól a konkrét ügy, a Kúria korábbi jelzése alapján következtetni lehet belőle az egyoldalú kamatemelések sorsára is. A délelőtti tárgyalásról és az ítéletről a Portfolio.hu élőben tudósít.

Cikkünk megjelenése óta megjelent a Kúria ítélete:Kapcsolódó cikkünk2014.06.03Devizahiteles ítélet: semmis az árfolyamrés!Miről szól az ítélet? Április 30-án az Európai Bíróság lényegében visszadobta a labdát a Kúriának, amikor Kásler Árpádék és az OTP ügyében gyakorlatilag az alábbiakat mondta ki: A Kúriának kell döntenie arról, hogy az árfolyamrés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés