Előfizetői tartalom

Jogerősen vesztett pert egy devizahiteles

Portfolio
A Kúria jogegységi döntését követő első jogerős döntések között van az az ítélet, amelyet a Debreceni Ítélőtábla hozott egy csaknem 7 millió forintos devizahitel szerződés megtámadása ügyében. A Léhmann György siófoki ügyvéd által képviselt nyíregyházi házaspár úgy vett fel több milliós hitelt, hogy néhány tízezer forint saját tőkével rendelkezett csupán, az árfolyamgarancia jelentette biztosítékot nem vették igénybe - írja az Index.

A házaspár a szerződés részleges érvénytelenségének megállapítását kérte a Nyíregyházi Törvényszéktől, ám a keresetet elutasították. Már az elsőfokú ítélet is kiemelte, hogy dokumentumok bizonyítják, hogy a házaspár számára már a szerződés megkötésekor ismertek voltak a kockázatok, hogy a svájci frank árfolyama napról napra, bármilyen irányban és mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés