Előfizetői tartalom

Kellemes meglepetés a Deutsche Banktól (3.)

Portfolio
Az elemzők által várt 590 millió eurót jelentősen meghaladó, 917 millió eurós adózás előtti nyereséget ért el a második negyedévben a Deutsche Bank. A kedden reggel közzétett gyorsjelentés legfontosabb részletei: A második negyedéves eredmény egy év alatt 16%-kal emelkedett. A bank 470 millió euróval 2,2 milliárd euróra növelte a jövőbeni peres költségekre képzett tartalékát. A bank 8,5 milliárd eurós sikeres tőkeemelést hajtott végre júniusban, ezzel elsődleges alapvető (CET1) mutatója 11,5%-ra emelkedett.

A gyorsjelentésre pozitívan reagálhat a piac. Az adóterhelés miatt csökkent a nettó eredmény A Deutsche Bank második negyedévétől az elemzők 590 millió eurós adózás előtti eredményt vártak (ez szerepelt a Reuters elemzői konszenzusában), sikerült azonban ezt jelentősen meghaladnia a banknak 917 millió eurós háromhavi profitjával. Megosztott a piac a Deutsche Bankkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés