Előfizetői tartalom

Két magyar bankot is leminősített a Moody’s

Portfolio
A Moody's két magyar bank, az Erste és az FHB hosszú távú forint- és devizabetét besorolását is rontotta B2-ről B3-ra, miközben a besorolás kilátása továbbra is negatív. Az indok a hitelminősítő szerint az, hogy a devizahitelek kiváltása a bankoknál a veszteség kockázatát növeli, a két bank a vizsgált intézmények közül érzékenyebb a sokkra.

A világ egyik legnagyobb hitelminősítője a ma kiadott jelentések szerint két magyar banknál is rontott a hitelminősítésen, mégpedig az Erste Bank és az FHB Bank esetében. Az Erste Banknál a hosszú távú forint- és devizabetét besorolást rontotta a hitelminősítő B2-ről B3-ra, és továbbra is fenntartják a negatív kilátást a hitelminősítést illetően. A bank "Not Prime"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés