Előfizetői tartalom

Kiderült, mit gondolnak a devizahitelesek Lázár javaslatáról

Portfolio
A Portfolio.hu több mint 11 ezer olvasója válaszolt arra a kérdésünkre, devizahitelesként végtörlesztené-e tartozását a Fidesz-frakció által pénteken javasolt 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euróárfolyamon. A felmérés nem reprezentatív, de eredménye sokatmondó: a válaszadók mindössze 18%-a válaszolta azt, hogy nem végtörlesztene még a kedvezményes árfolyamon sem. Döntő többségük azonban megtenné ezt, legnagyobb arányban forinthitelből. Ha az arányok a teljes magyar bankszektorban így alakulnának, az a bankoknak csaknem ezermilliárd forintos veszteséget okozna, és a károk mérséklése érdekében az állam hasonló összegű részvételét igényelné.

A frankhitelek 180, az euróhitelek 250 forintos végtörlesztését tenné lehetővé a Fidesz-frakció pénteken ismertetett javaslata. A legnagyobb kérdés, csak megtakarításokból tehetnék-e meg ezt az ügyfelek (a bankoknak ezen ügyfelek esetében ekkor is jelentős veszteségeket okozna a döntés), vagy arra köteleznék-e a bankokat, hogy ezt új forinthitelből tegyék lehetővé. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés