Előfizetői tartalom

Kifolyik az orosz vagyon a nyugati bankok kezéből?

Portfolio
Az orosz nagyvállalatok dollármilliárdokat vonnak ki a nyugati bankokban tartott vagyonukból, ugyanis a korábban megpedzegetett amerikai szankcióktól tartanak - írja a Financial Times. A Fed által közölt friss adatok alapján az is elképzelhető, hogy az oroszok az amerikai állampapírpiaci kitettségüket is jelentősen csökkentették.

Amerika többször belengette az ukrán konfliktus kapcsán, hogy ha kell, banki korlátozásokat vezetnek be az oroszokkal szemben. Ez egy rendkívül hatékony eszköz Amerika kezében, mivel a világ pénzügyi rendszerében központi helyet foglalnak el az Egyesült Államok bankjai. Ezt a puskapor nélkül működő fegyvert vetették be például Irán ellen is az utóbbi két évben, amellyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés