Előfizetői tartalom

Kivezetik a bankadót? Mi lesz az OTP-vel?

Portfolio
Elképzelhető, hogy a bankadó a kormány korábbi terveinél egy évvel hamarabb, már jövőre kivezetésre kerül. Első ránézésre a hír pozitív a bankszektor és az OTP szempontjából, kérdés azonban, hogy nem azért kapja-e a szektor a "könnyítést", mert a tranzakciós illetékből a kormány a korábban tervezettnél magasabb bevételt vár, ezáltal magasabb terhet róva az érintett pénzintézetekre. Ezért is mondhatjuk, hogy a bankadó teljes eltörlése nem borítja fel a jövő évi költségvetés, más kérdés, hogy a kormány legújabb lépését hogyan értékelik a nemzetközi szervezetek, elsősorban az Európai Bizottság.

Hamarabb vezetnék ki a bankadót Könnyen lehet, hogy 2013. január 1-jével a bankadót nemcsak a megállapodás szerinti mértékig, hanem teljesen kivezetik az adórendszerből, és megjelenik helyette a pénzügyi tranzakciós illeték, amelynek részleteiről még tárgyalnak, mondta tegnap Orbán Viktor az osztrák gazdasági kamarában tartott előadásában. A korábbi tervek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés