FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Kivonul az Axa - Osztrák biztosító terjeszkedik Magyarországon

Bár a héten a Raiffeisen esetleges kivonulásától és végül maradásától volt hangos a sajtó, gőzerővel zajlik egy szintén osztrák pénzintézet terjeszkedése Magyarországon. Ezúttal nem a bankszektorról, hanem a biztosításiról van szó: újabb leánybiztosítót szerez a Magyarországon már ismert Vienna Insurance Group. Ezzel már három, külön márkanév alatt futó biztosítóval is rendelkezik majd hazánkban, piaci részesedését pedig 5,8 százalékról 7,2 százalékra növeli. Kivonul a piacról a francia Axa biztosító, leánycége nemcsak új tulajdonost, de várhatóan új nevet is kap.

Már december 23-án bejelentette a vevő és az eladó is, hogy kivonul Magyarországról a francia Axa biztosító, leánycégét ugyanis az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) veszi meg. Az év végi ünnepi hangulatban csak kis visszhangot kapott a hír, és bár a tranzakció még felügyeleti jóváhagyásra vár, 2014 közepén várhatóan lezárul az adásvétel. A Metlife-Aviva tranzakcióval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés